...
Thursday 02 May

The Delines + JP de Klerk Trio

Chris Tangelder Presenteert:


Deur open 20:00
Aanvang 20:30
Voorverkoop € 18.00
Deur € 18.00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

The Delines verrasten in 2014 met hun zeer goed ontvangen debuut album Colfax. Een plaat als een denkbeeldige roadtrip door de States, met een vergijlkbaar geluid als The Cowboy Junkies, of Mazzy Star met wat minder valium en een country twist.

The Delines werden gevormd na een tour van Richmond Fontaine waarbij Amy Boone (toen van de Texaanse band Damnations) de vrouwelijke vocalen voor haar rekening nam. De samenwerking met Willy Vlautin en enkele andere musici van Decemberists en Minus 5 beviel zo goed dat The Delines geboren waren. Naast de prachtige melancholieke stem van Amy Boone, die enigszins doet denken aan die van Nathalie Merchant, is de steelgitaar een karakteristiek instrument in hun muziek. Hun debuut album en Europese tour sloegen in als een bom, ze speelde o.a op Crossing Border festival en End Of the Road waar The Guardian hen de unknown hit van het festival noemde:

Every year, it seems, an unheralded band manages to blow the socks off, and this time its the Delines, formed by Richmond Fontaines Willy Vlautin. While he writes the songs country-soul set in the everyday, about families going wrong, relationships turning sour its the singing of Amy Boone, half bitter wisdom and half needless hope, that lifts them. Theyre a triumph.

Zanger/gitarist Willy Vlautin is ook bekend als succesvol auteur van 5 romans, waarvan Lean On Pete onlangs verfilmd werd, en ook in 't Beest te zien zal zijn. Zijn laatste boek Laat Me Niet Vallen werd onlangs uitkozen als boek van de maand in DWDD.

Nu staat het vervolgalbum eindelijk in de planning voor release in februari 2019 en zullen The Delines met Willy Vlautin, Amy Boone, Sean Oldham, Freddy Trujullo en Cory Gray eindelijk weer naar Europa komen.

Als support mogen we vanavond JP de Klerk verwelkomen. JP is niet meer uit de Zeeuwse muziekscene weg te denken. Zijn Seeger Session Band nam onlangs afscheid van het publiek, maar JP heeft uiteraard nog vele ijzers in het vuur. Vanavond stelt hij het JP de Klerk Trio aan ons voor, waarin hij wordt bijgestaan door zijn broer en zijn dochter Lonneke.


Anderen bekeken ook:

> VR 18 OKT | TIM KNOL & THE BLUE GRASS BOOGIEMEN