...

The Sound Undercover

A TRIBUTE TO ‘THE SOUND’ (DOCU + CONCERT)


Deur open 20:30
Aanvang 21:10
Deur € 15,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

THE SOUND
Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de legendarische Londense Post-Punk formatie The Sound werd ontbonden. Begin jaren tachtig nog beschouwd als de beste Post-Punk band van het moment werden ze op commercieel gebied links en rechts ingehaald door bands als U2, The Cure en labelgenoot Echo & The Bunnyman. De band, die zich principieel en compromisloos opstelde raakte langzaam in de vergetelheid en zanger Adrian Borland, die leed aan zware depressies en een schizofrene stoornis pleegde in 1999 uiteindelijk zelfmoord. De muziek van The Sound past naadloos in de huidige roerige tijd en verdient het om opnieuw een groot publiek te bereiken (in Nederland verkocht The Sound grif de zalen uit). Zeker wanneer je bedenkt dat The Edge van U2 zwaar beïnvloed was door het gitaarspel van Adrian Borland en er geen band is die onversneden melancholie en (post)punk-energie zo raak samenbracht als The Sound.

THE SOUND UNDERCOVER (21:10)
Naast Joy Division is voor velen The Sound nog altijd dé nummer 1 van de jaren tachtig. Dit geldt zeker ook voor zanger Erny Green (zanger in Joy Division Undercover) die een grote wens in vervulling ziet gaan met deze aankomende tribute-tour. Samen met andere leden van Joy Division Undercover (gitarist Henk Koorn wordt vervangen door Rempe Kooij) zal hij een uitgebreide set spelen met nummers van de eerste drie albums (Jeopardy, From The Lions Mouth en All Fall Down). Denk bijvoorbeeld aan de Post Punk anthems ‘Missiles’ en ‘Winning’, waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de opkomst van kernwapens. De band bestaat naast Green en Kooij uit Thijs Heij (Keyboards), Edwin Oranje (Bas) en Gerald Roerdinkveldboom (Drums).


> bekijk trailer

DOCUMENTAIRE: WALKING IN THE OPPOSITE DIRECTION (19:30-21:00)
In 2021 verscheen de documentaire Walking In The Opposite Direction van de Nederlandse documentairemaker Jean-Paul van Mierlo en regisseur Marc Waltman. Een prachtige inkijk in de hoogtijdagen van The Sound en in het leven van zanger Adrian Borland (1957-1999) in het bijzonder. Op 41-jarige leeftijd pleegde hij, die steeds meer last kreeg van een schizofrene aandoening zelfmoord. Walking In The Opposite Direction, vernoemd naar een van Borlands songs, doet zijn levensverhaal uit de doeken aan de hand van zeldzaam archief materiaal, interviews met voormalige bandleden en muziekcritici, en gesprekken met zijn vader en vriendinnen. Adrian Borland zelf vertelt zijn eigen versie via zijn songs.
Deze film is engels gesproken, en niet ondertiteld.

LET OP: voor de documentaire zijn ivm een beperkt aantal stoelen in de filmzaal, ook maar een beperkt aantal combi-tickets verkrijgbaar. Wees dus zeker van je ticketkeuze, als je alleen de band wil zien willen we je vragen geen combi-ticket te kiezen.

Inclusief film is het programma:
19:30 Walking In The Opposite Direction
21:10 The Sound Undercover