...
vrijdag 15 maart

Toronzo Cannon

Chicago blues


Deur open 20:00
Aanvang 20:30

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Het boegbeeld van Alligator Records, Toronzo Cannon, komt naar Goes!

Chicago-bluesman Toronzo Cannon tart alle verwachtingen. De zinderende gitarist, soulvolle zanger, eigenzinnige songwriter en stadsbuschauffeur combineert zijn gespierde, rock-geïnspireerde bluesgitaarspel met zijn originele, scherp gedetailleerde slice-of-life-songs, waarmee hij zijn eigen bluespad baant. Met de release in 2016 van zijn Alligator Records-debuut, The Chicago Way, bestormde Cannon het internationale podium als een van de meest opwindende bluesmannen die in decennia uit Chicago zijn voortgekomen. Zijn live-optredens leveren hem steevast veel lovende kritieken en hordes laaiend enthousiaste fans op. Cannon heeft in grote steden in de VS, Canada en Europa gespeeld. Nu, met de release van The Preacher, The Politician Or The Pimp, bouwt Cannon voort op de basis die hij heeft gelegd, en creëert en definieert hij zijn visie op hedendaagse blues.

Cannon’s vlammende gitaar en soulvolle zang staan ​​centraal. Zijn songwriting is geïnspireerd door zijn diepe Chicago-roots, de wijsheid van zijn grootouders en zijn jarenlange observatie van het publiek tijdens het besturen van een bus. Zijn liedjes vertellen op ongebruikelijke manieren tijdloze verhalen over gemeenschappelijke ervaringen.

Toronzo is geboren in Chicago (The Windy City) 14 februari 1968. Theresa's Lounge, één van Chicago's beroemdste blues clubs, was vlakbij. Als kind stond Cannon op het trottoir voor de deur van Theresa's Lounge, genietend van de live blues die naar buiten stroomde, terwijl hij probeerde een blik naar binnen te werpen bij meer dan levensgrote bluesmannen zoals Junior Wells en Buddy Guy. Hij hoorde ook veel blues toen hij opgroeide in het huis van zijn grootvader, en luisterde naar soul, R&B en hedendaagse rock op de radio.

Cannon kocht zijn eerste gitaar op 22-jarige leeftijd en zijn natuurlijke talent stelde hem in staat het instrument snel onder de knie te krijgen. Hoewel zijn aanvankelijke focus op reggae lag, merkte hij dat hij zich steeds meer aangetrokken voelde tot de blues. “Het sluimerde in mij. Toen ik de blues begon te spelen, vond ik mijn stem en de blues stroomde eruit.” Hij absorbeerde geluiden, stijlen en licks van Buddy Guy, Albert Collins, Hound Dog Taylor, B.B. King, Albert King, Freddie King, Jimi Hendrix en anderen. Hoewel door velen beïnvloed, is het bijtende, stekende gitaargeluid van Cannon helemaal van hemzelf.

“Deep, contemporary Chicago blues…razor-sharp guitar and compelling, forceful singing” — The Chicago Tribune

“Cannon staat aan de top van de bluesmannen in Chicago. Hij maakt moderne breedbeeldarrangementen voor wrange, doordachte liedjes, waarbij hij een ensemblegeluid vormt dat zowel onstuimig als nauwgezet gecontroleerd is.” –MOJO

Samen met Kingfish is Toronzo inmiddels de grote bluesman van het sterke blueslabel Alligator Records. Hij behoort tot de absolute sterren van de Chicago blues, vergelijkbaar met iemand als Buddy Guy, en 't Beest is bijzonder vereerd de gitarist/zanger/songrwiter te mogen ontvangen!

Als support treedt vanavond een bluestrio met een aantal klinkende namen op. Peter Kempe, Wouter Verhelst en Ilse van Dooren brengen nummers van oa BB King, Flaco Jimenez, Bill Monroe, Bruce Springsteen, Rory Gallagher en Bob Seger.

Dit is een staand concert.