...
Sunday 24 November

Tribulation

+ Demon Eyes


Deur open 19:00
Aanvang 19:20
Deur € 18.00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

De weg naar vergetelheid is geplaveid met bands die zich verslikten in hun muzikale progressie, maar TRIBULATION lijkt exact het juiste pad te hebben gevonden. Van blackened death metal a la Dissection en Necrophobic is Tribulation schijnbaar moeiteloos gegroeid naar een minstens zo duister maar Gothischer classic rock/metal geluid met de nodige prog, psych en zelfs horrorpunk invloeden. Het doorbraakalbum Children of the Night verraste vriend en vijand met een aantal werkelijk supersterke nummers en een verfijnde (nec)romantische esthetiek. Het laatste album Down Below roept constant beelden op uit klassieke èn 70s/80s horror-cinema, en de Victoriaanse poëzie en proza van een Poe, Shelly, Stoker of Radcliffe. Op papier lijkt het loodzware hap, maar Tribulation schrijft zulke sterke, inventieve en ronduit catchy songs dat je bijna niet anders kan dan er volledig in mee te gaan.

De band is in het najaar op arena-tour als support voor Ghost, maar heeft tijdens die tour wat vrije dagen, waar ze er één van in Goes doorbrengen!

Support vanavond komt van het powertrio DEMON EYES, met leden van Vitamin X, The Deaf en Vanderbuyst. Zonder oogkleppen vullen zij de gaten tussen zowel Roky Erickson en Black Sabbath als tussen Motörhead en Killing Joke. De band laat steeds meer stof opwaaien, en een drietal shows onlangs met Baroness liet opeens een hoop mensen tegelijk met zeer enthousiaste verhalen thuiskomen over Demon Eyes. En met shirts - de gehele merchvoorraad bleek binnen twee dagen volledig uitverkocht!

Vette support - dikke show - gewoon komen dus!

19:00 DOORS
19:25 DEMON EYES
20:15 TRIBULATION


Anderen bekeken ook:

> VR 13 DEC | VANNSTEIN