...
vrijdag 08 maart

Uitreiking Cultuurprijs Salle de Jonge


Deur open 20:00
Aanvang 20:30

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Dit jaar reikt de Culturele Raad Goes de Culturele Prijs uit aan de slagwerker Salle de Jonge.

De ontwikkeling van het talent van Salle is in een hoog tempo verlopen en dat maakt dat hij op dit moment één van de meest gevraagde drummers is met zijn eigen specialismen.

Salle studeerde in juni 2006 af aan het conservatorium in Rotterdam waar hij cum laude slaagde. Hij is vooral herkenbaar aan zijn speciale hiphop-groove. Hij speelt jazz en hiphop en alles daartussenin. Hij maakt moedige keuzes in een zoektocht om zijn eigen muzikale weg te volgen en daarbij laat hij een unieke sound horen.

Salle speelde met jazz- en soul grootheden zoals o.a. Roy Hargrove, Ronny Jordan, Till Brönner en Benjamin Herman en hij toerde o.a. met Shirma Rouse, Karin Bloemen en The Three Degrees. Daarnaast speelt hij bij verschillende acts zoals Sabrina Starke, Berenice van Leer (Kraak & Smaak) en Jetse de Jong.
Hij is op dit moment druk met zijn eigen projecten: The Pulitzers en Fingerprint. Ook komt binnenkort zijn eerste debuut-album uit onder eigen naam met het speciale project: ROBOTKILLER.

Als producer is Salle verantwoordelijk voor o.a. het gelijknamige album van soul zangeres Sabrina Starke, songs en producties met verschillende artiesten en produceert hij de releases voor zijn eigen projecten waarvoor hij ook vaak de muziek componeert.

Tevens is hij sinds 2018 verbonden als docent aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts).

Salle de Jonge is een gedreven en talentvolle muzikant met alle potentie van een vernieuwer, waar we nog veel van zullen horen. Voor jazz en hiphop-liefhebber een bekende naam en voor menigeen hopelijk een ontdekking.

Salle zal vanavond met één van zijn nieuwste projecten optreden.

Dit project FINGERPRINT is een collectief gevormd rondom award-winning trompettist Jan van Duikeren (o.a. Direct, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en z’n eigen kwartet met John Engels) waarvoor Salle onlangs het nieuwe album heeft mede-geproduceerd, heeft gecomponeerd en uiteraard meespeelt. Een klinkende line-up:

• Jan van Duikeren (trompet)
• Timothy Banchet (keys)
• Salle de Jonge (drums)
• Tom Beek (tenor-sax)
• Hugo den Oudsten (bass guitar)
• Special guest Jesse van Ruller (guitar)

De toegangsprijs is inclusief 1 consumptie (speciaal bier uitgezonderd)

(foto: Rob van Dalen)