...

Waanzee door Rosa Ensemble - AFGELAST


Deur open 20:30
Aanvang 21:00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Helaas, het is ons niet gelukt voldoende tickets te verkopen voor deze avond, wat als gevolg heeft dat deze voorstelling afgelast moet worden. Het spijt ons heel erg dat de levensvatbaarheid van een avond afhangt van (minimale) voorverkoopcijfers. We ontkomen echter niet aan een bepaalde afzegperiode bij leveranciers en ingehuurde arbeidskrachten.

Waanzee is de nieuwste voorstelling van Rosa: een uit de hand gelopen popconcert is de ruggengraat van dit door Ko van den Bosch geschreven rockspektakel. Twee drummers, twee bassisten, twee gitaristen en twee zangers… Deze dubbele bezetting staat garant voor hoge energie, stuwende grooves en extatische zangpartijen. Elementen uit punk, funk en zelfs barok onderbreken de rauwe rockbasis. Deze aanstekelijke mix brengt meer in beweging dan de ledematen: Waanzee heeft een boodschap. De frontman – Rex – wil de wereld veranderen en begint daar hier en nu mee. Zijn idealen: een betere en duurzame wereld, vrijheid, gelijkheid en broederschap. Een warm pleidooi voor een terugkeer van de mens naar de sociale cohesie van een roedel; een oproep aan elk individu om zichzelf te overstijgen en op te gaan in het groepsgevoel.

Het publiek juicht mee met de idealistische boodschappen van Rex. Maar naarmate het concert vordert transformeert Waanzee zich tot een ‘dark crusader’. De toon wordt grimmiger, duisterder en radicaler. Is echte verandering wel mogelijk zonder een vorm van geweld? Ons utopia ligt feitelijk voor het oprapen; geven we Rex die kans? En tegen welke prijs?

Let op: dit is een staande muziektheatershow