...
vrijdag 26 oktober

The Whisky Priests

+ Jankobus Seunnenga


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 16,00
Deur € 18,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 6% BTW. De deurprijs bevat 6% BTW.

De voorverkoop voor dit concert stopt om 20:30, maar aan de zaal zijn nog kaarten verkrijgbaar!

Deuren open om 20:30
Jankobus Seunnenga start om 21:00
The Whisky Priests starten rond 21:45

Folk Punk Rock godfathers THE WHISKY PRIESTS (Durham County, UK) worden vaak in één adem genoemd met The Pogues en The Men They Couldn't Hang. De band rond de tweelingbroers Gary en Glenn Miller werd al in 1985 opgericht, en gaf in 1994 twee legendarische optredens in 't Beest. De band speelde in die periode heel Europa plat, en een grootse carriere leek voor ze weggelegd. Toch hielden de heren het in 2002 voor gezien, tot verdriet van een fanatieke schare fans. Vijf jaar geleden werden plannen opgevat om een aantal reunie-shows te spelen, maar het duurde tot dit jaar en de release van een 12-CD box set met The Complete Recordings om dat idee in daden om te zetten.

The Whisky Priests (official), Bloody Well Back! to complete some Unfinished Business, met bijna alle originele leden uit de glorietijd:

Gary Miller - Vocals, Guitar
Mick Tyas - Vocals, Mandolin, Banjo, Bouzouki, Guitar
Kevin Wilson - Mandolin, Bouzouki, Guitar, Backing Vocals
Nick Thompson - Fiddle, Mandolin, Guitar, Backing Vocals
Michael Stephenson- Bass
Sticks - Drums
Ralf Weihrauch - Accordion, Backing Vocals

De Friese oerpunker Jankobus Seunnenga verwierf bekendheid met de band Kobus Gaat Naar Appelscha - door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad - en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat. Tegenwoordig staat hij met een 12-mans blaasorkest op Lowlands (Festa Orkesta) te spelen, het volgende optreden is solo in een huiskamer en dan opeens een tournee van 11 optredens met Nick Lowe langs alle mooie concertzalen van Nederland.
Op het ogenblik is Jankobus druk bezig met het promoten van zijn nieuwe cd, de op muziek gezette dichtbundel Fabels met kleurkrijt van Simon Vestdijk.

In Seunnenga valt een Drs. P.- achtige klasse te ontwaren, gebaseerd op een droogkomische presentatie van ontroerend-absurdistische liedjes - Dagblad van het Noorden


Anderen bekeken ook:

> ZA 24 NOV | FEROCIOUS DOG + DRUNKEN DOLLY