...
vrijdag 26 april

Wolfgang Flür / MusikSoldat (ex-Kraftwerk)

+ Designer Violence


Deur open 20:30
Aanvang 21:00
Voorverkoop € 18,00
Deur € 20,00

De voorverkoopprijs bevat €1 ticketfee en 9% BTW. De deurprijs bevat 9% BTW.

Kraftwerk-lid van het eerste uur Wolfgang Flür stond met die band aan de wieg van de elektronische muziek. De 'eerste elektronische drummer in de muziekgeschiedenis' maakte met Kraftwerk gigantische wereldhits als Autobahn en The Model. Flür vertrekt in '87 uit Kraftwerk, houd zich enige jaren op de vlakte, maar keert in de jaren 90's terug in de muziekwereld middels enkele samenwerkingen met Japanse en Duitse artiesten. In 1999 schrijft hij de omstreden biografie Ich War Ein Roboter, waarin hij uitvoerig ingaat op zijn gespannen relatie met zijn voormalige bandgenoten.

Sinds 2007 treedt Flür met enige regelmaat op als techno-house en electro DJ/VJ onder de naam MusikSoldat. Naast eigen werk komt vanavond ook Kraftwerkrepertoire voorbij, ondersteund door bijzondere visuals, en als we geluk hebben enkele fraaie anecdotes - vanwege zijn verschijning en gevoel voor humor en zelfspot werd Flür werd ooit door OMD's Andy McCluskey omschreven als 'de Tom Jones van de electropop'!

Als support van één van de voorvaderen der elektronische muziek, één van de jongste telgen uit het genre. Designer Violence bestaat krap een jaar maar zijn nu al niet weg te denken uit de regionale muziekscene. EP Unplanned Madness! laat duidelijk horen wat het uitgangspunt was, maar het duo ontwikkelt zich snel en het is bijzonder boeiend die ontwikkeling bijna per show te kunnen zien uitrollen!


> VR 29 NOVEMBER | MONOMYTH